четвъртък, 30 август 2012 г.

Ексклузивно: Остин Бейсис ни предлага поглед зад кулисите на предстоящия сериал "Красавицата и звяра"!


Когато започва един сериал, обикновено се формират два вида роли - тези на постоянните и тези на гост-актьорите.
Гост-актьорите са като приятели, а понякога и врагове на главните герои, влизат в конфликти с тях и дори ги заплашват. В зависимост от това какво ще бъде тяхното участие и реакцията на публиката в първия епизод, това ще реши съдбата на самия герой - дали ще има постоянно присъствие на екрана или ще си остане статист за не повече от 1-2 епизода.

Задачата на един актор да се превъплъти в такава роля в много отношения е по-трудна от тази да играе нещо познато. В крайна сметка всичко зависи от сценария и реакцията на зриителите. Актьорите, които приемат да участват като поддържащи имат и задачата да развият образа на своя герой, за да може той или тя да бъде приет от публиката и да се превърне в главен. Остин Бейсис смята, че ще се справи с тази задача. В общи линии той олицетворява новия герой, без значение кой ще е той.

Конкретно за "Красавицата и звяра" Бейсис ще играе Джей Ти - най-добрия приятел и съквъртирант на Винсънт (Звяра). Информацията около този герой и участието му в първия епизод се пази в тайна, но Остин ни подхвърля малко информация.

"Винсънт и Джей Ти са приятели от дълго време. Те се познават от деца и дори са най-добри приятели. Тогава Джей ти разбира, че света му се срива. Научава, че Винсънт е мъртъв и дълго време вярва в това. Тогава обаче неговия приятел се връща и Джей Ти се превръща в негова опора, доверено лице и съквартирант."

Бейсис се надява да изгради един образ на истинския приятел, на когово винаги можем да се доверим, чрез ретроспекции. Снимките на неговите сцени ще бъдат включени в монтажа на епизода следващата седмица.

Това, което Остин ни обещава е фактът, че ще узнаем много за Джей Ти. Например той ще се окаже човекът, който знае за мутацията на Винсънт и дори има информация как точно се е променило неговото ДНК, така че най-добрия приятел ще се окаже нещо много повече. И тук ще ни се предложи сблъсък, който ще реши дали Джей и Винс ще останат приятели.

Разбира се, сценаристите на "Красавицата и звяра" не мислят да ни поднасят всичко това в първи епизод, но обещават да направят нещата различни. Все пак в първи епизод има момент, в който Катрин ще види лицето на Винс, сама на улицата и ще трябва да реши дали да му се довери.

"Какво повече да измислят?" - пита Бейсис. И сам отговаря:

"Винсънт се превръща в звяр, когато някой го вбеси, по подобие на "Хълк" или "Д-р Джекил и г-н Хайд". Кристин е следовател в полицията и определено всяка седмица ще се забърква с хора, които ще се опитват да я убият или пречупят. Ето тук Винс ще се явява като тайния защитник, който ще я спасява... понякога и от нея самата. Въпросът е, дали когато разбере, че Джей Ти знае повече, околкото споделя, Винс няма да се разгневи дотолкова, че с приятеля му да е свършено"

Ще трябва да изчакаме премиерата, за да разберем.
 

**** Превод: Свилен Димитров

Моля ако използвате този превод посочете източника! Уважавайте труда на преводача!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар