вторник, 7 август 2012 г.

Подробно описание на 1-ви епизод на "Красавицата и звяра"!!!


ВНИМАНИЕ: По-долу се съдържа подробно описание на първи епизод. Ако сте против спойлерите, по-добре не четете!!!

Откриване в един бар, есента на 2003 година - пилотния епизод представя Катрин Чандлър (ролята е изиграна от Кристин Крюк от "Смолвил"), барманка наскоро завършила Юридическия факултет. Тъмно е, когато смяна й свършва и Катрин установява, че колата е в неизправност, така че се обажда на майка си за помощ. Не след дълго, след майка й пристигат двама маскирани мъже и я прострелват с оръжие. Ужасена, Катрин тича към гората, а въоръжените мъже я преследват. Нападателите скоро я настигат, но са лишени от възможността да я убият от нещо, което изглежда като огромен мъж. Въпреки това, той се движи с ловкост и бързина на диво животно и звучи като такъв. Нападателите са повалени скоро, а Чандлър получава мозъчно сътресение. Това, което я спаси човек ли беше или животно?
Действието прескача напред до наши дни, а Катрин сега е полицейски детектив, който къса с гаджето си. Когато открива, че й е изневерявал, тя нарежда да бъде арестуван (законно) за притежание на марихуана. Тя не е жена, с която да си играеш. Чандлър се среща с партньора си Тес О'Мали (Нина Лисандрело), за да работят по случай с необичаен обрат: д-р Винсънт Келър (Джей Раян) оставя отпечатъците си в мястото на убийството на редактор на модно списание, но записите показват, че той е бил убит в Афганистан през 2002 година. Проследяването на Келър се оказва трудно, но детективите започват с бившия му съквартирант - Джей Ти Форбс, който живее в един стар, на пръв поглед изоставен химически завод. Той твърди, че не е виждал Келър в продължение на много години. Катрин и Тес приемат историята му - за сега.
След като те си тръгват, Винсънт се появява - очевидно той и Джей Ти все още живеят заедно  поне част от времето, тъй като работят заедно по някаква противоотрова. Винсънт обяснява на Джей Ти, че е бил на мястото на убийствата, но не е навредил на жертвите. В действителност, той се е опитвал да спаси живота им. Келър казва, че се е контролирал пред Катрин, откакто е спасил живота й преди 9 години.
Междувременно Катрин и Тес продължават своето разследване, разпитвайки приближени на жертвата. По-късно,лабораторни резултати доказват, че косата открита на местопрестъплението, съдържа кръстосано ДНК. Катрин се обажда, за да открие някой специалист в областта и тогава се връща в химическата станция, за да открие Винсънт, вместо Джей Ти. Уловен, Винсънт обяснява как е видял провала на убийството на жертвата, открива, че е била отровена и се опитва да подаде сигнал от пейджъра й за спешни случаи, което обяснява неговите отпечатъци на местопрестъплението. Катрин го пита как е разбрал, че жертвата е отровена и тогава той признава, че може да я помирише. По време на разпита, Катрин забелязва вестник със статия за убийството на майка й през 2003 година. Трескаво, тя пита Винсънт защо го има, но преди да може да отговори, Тес пристига и Келър се скрива. Катрин му позволява да се измъкне за сега и напуска заедно с партньора си.
Катрин и Тес продължават своето разследване в офисите на списанието, където жертвата е работила, задават въпроси на редактора, който е заел длъжността й и търсят възможен източник за отровата. Въпреки че е е подозрителен, редактора отрича да е имал участие в престъплението. Все пак детективите откриват потенциална улика: тест за бременност с две липсващи черти.
Катрин успява да открие експерт в кръстосаните видове ДНК, който иска от нея да се срещнат на входа на метрото. Тя отива там и изчаква учения само, за да открие, че той е убиеца. След сбиване в което Катрин печели надмощие тя е нападната и съборена от още двама нападатели и съборена на пътя на метрото. Винсънт отново и се притича на помощ, борейки се с нападателите с животинска сила и фурор. Тогава Катрин осъзнава кой е Винсънт - мъжа, който я е спасил в нощта на убийството на майка й. Винсънт и Катрин бягат към дома му в химическия завод. Оказва се, че Катрин случайно е изпуснала мобилния си телефон на платформата на метрото - точно там, където убийците могат да се доберат до него.
Винсънт разкрива на Катрин, че е отишъл в армията след 11-ти септември и е бил включен в специален експеримент заедно с други войници. Без тяхно знание военните са ги инжектирали с нещо, което засяга ДНК-а, прави ги по-силни, по-бързи и изостря сетивата им. Скоро обаче е открит недостатък - всеки път, когато адреналинът им се вдигне обектите губят контрол и претърпяват психически промени (нищо "зверско"). След като проблемът бил разрешен военните се опитали да убият обектите, които използвали за тестовете. Винсънт избягал като инсценирал смъртта си и напуснал страната. Сега той вярва, че мъжете от метрото са след Катрин, за да вземат материал за изследване. Той я моли да си тръгне, заради безопасността и на двама им и тя се съгласява без дори да получи отговори за смъртта на майка си.
Катрин се връща в полицейското управление, където открива, че липсващия тест за бременност е задънена улица - жертвата не е бременна. Същата вечер тя се връща в дома на Винсънт за още отговори. Той е бесен заради идването й и се превръща в "звярът" като преглага на зрителите пръв поглед върху ефекта на адреналина. Лицето му се изкривява от ярост, а очите му придобиват отразяващ се блясък. Винсънт демонстрира огромна сила, хвърляйки кошче върху една кола и разрушавайки возилото. Той настоява Катрин да си тръгне и тя го прави.
На следващия ден разследването води обратно до списанието за красота, където Катрин и Тес разкриват, че асистентката на жертвата е откраднала теста за бременност - тя е имала връзка със съпруга на жертвата. Оплетена в лъжите си, асистентката признава за убийството на шефката си - убила я е, защото е искала да бъде със съпруга й. След приключване на случая Катрин е уведомена от съдебна медицина, че още шест случая са показали съвпадение със същата необичайна ДНК-а проба от първото убийство. Изглежда, че Винсънт или вероятно  някой друг със същата ДНК-а е бил зает.
Катрин отново се връща в дома на Винсънт. Този път той не се ядосва и тя най-накрая използва възможността да го разпит за смъртта на майка си.  Той и обяснява, че майка й е била убита от същите агенти, които са след него. Агентите следели майка й известно време преди тази нощ, но той не знае защо. Винсънт уверява Катрин, че смъртта на майка й не е по нейна вина. Епизода продължава с Катрин, която е на парти в офиса си и обмисля тези прозрения. Винсънт е наблизо и я наблюдава тайно от покрива.

**** Превод: Симона Панчева и Ахинора Бориславова


Моля ако използвате този превод посочете източника! Уважавайте труда на преводача!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар