Актьорите


КРИСТИН КРЮК
 Кристин Лаура Крюк (на английски: Kristin Laura Kreuk) е канадска актриса, родена на 30 декември 1982 г. във Ванкувър, Британска Колумбия. Тя е известна с ролите си в канадския тийнейджърски телевизионен сериал „Еджмонт“ ("Edgemont") и в американския телевизионен сериал „Смолвил“ ("Smallville"), в който играе обречената любов на Кларк Кент - Лана Ланг.
Крюк (на английски често произнасяно като "Крук") е родена във Ванкувър, Британска Колумбия. Баща ѝ, Питър Крюк, е от холандски произход; майка ѝ, Деанна Че, е от китайски произход, но е родена в Индонезия; баба ѝ по майчина линия е наполовина китайка, наполовина ямайка. И двамата и родители са озеленителни архитекти. Кристин има сестра, която е около пет години по-малка. Кристин тренира гимнастика на национално ниво до гимназията, но се отказва в 11 клас заради сколиоза. Посещава Средното училище „Ерик Хембър“ във Ванкувър.
Кристин има планове да учи психология, наука за околната среда или съдебна медицина в Университета „Саймън Фрейзър“, когато режисьор на кастинги от телевизионния сериал на CBC „Еджмонт“ се свързва със средното ѝ училище, търсейки екзотично на вид момиче да играе ролята на китайска канадка, Лоръл Янг, в шоуто, снимано във Ванкувър. Учителят по драма на Крюк я убедил да се прослуша за ролята, макар че дотогава тя нямала актьорски опит, с изключение на мюзикъли в гимназията. За своя изненада, тя получава ролята.
След като се снима в първия сезон на „Еджмонт“ (тийнейджърска сапунена опера, в която действието се развива във Ванкувърска гимназия) и си наема агент, Крюк получава главната роля на Снежанка в телевизионен филм, озаглавен „Снежанка: Най-красивата от всички тях“. Във филма, сниман във Ванкувър, участва също Миранда Ричардсън и е режисиран от Каролин Томпсън. Излъчен е по ABC на 17 март 2002 г.
След „Снежанка“, агентът на Крюк изпраща касета с прослушвания на филмовите сценаристи Алфред Гоф и Майлс Милар, които по това време избират актьорския състав за шоу, което те са създали за телевизия WB, озаглавено „Смолвил“. Сериалът (който е определен да се снима във Ванкувър) се върти около живота на тийнейджъра Кларк Кент преди да стане Супермен. Гоф и Милар викат Крюк в студиото на WB в Бюрбанк, Калифорния, за да я прослушат за ролята на любовта на Кларк Кент, Лана Ланг. В началото Крюк не е сигурна дали да се прослуша за ролята на Лана, защото героинята ѝ е щяла да бъде популярна, разкошна мажоретка, така че тя предположила, че ролята ще бъде на повърхностен идиот. Въпреки това след като прочита сцената с гробищата от пилотния епизод, тя е толкова впечатлена, че когато ѝ предлагат ролята, тя веднага приема.ДЖЕЙ РАЙЪНБлога е в процес на разработка. Очаквайте пълна информация скоро!!!
Няма коментари:

Публикуване на коментар